دوست من، پیانو

آموخته های من از نوازندگی پیانو

دوست من، پیانو

آموخته های من از نوازندگی پیانو

فایل صوتی 20 تمرین اول کتاب هانون

سلام دوستان.


اگه بخوایم یادگیریِ پیانو رو به 10 سطح تقسیم بندی کنیم، و بخوایم تمرین های کتابِ هانون رو طبق این سطح بندی، تقسیم بندی کنیم، به این رابطه میرسیم: توی کتابِ هانون 60 تمرین وجود داره، که واسه هر سطح میشه 6 تمرین. یعنی شما اگه 6 تمرینِ اول رو تمرین کنین، می تونین اینجوری در نظر بگیرین که در سطحِ یک پیانو هستین. البته به این شکل هم گفته میشه که هر سطح شامل 5 تمرین هست. مهم این هست که تمرین ها بصورت صحیحی انجام بشن.


امروز لینکِ یک سایت خارجی رو در اختیارتون میذارم، که 20 تا تمرینِ کتابِ هانون رو بصورت صوتی در اختیارتون میذاره. نکته ی جالبی که توی این صفحه هست، و دلیل اصلی من واسه انتخابش بود، اینه که میاد و تمریناتِ هانون رو توی گام های مختلف اجرا میکنه. یعنی اینکه اولین گامِ اجرا همون دو ماژور هست. بعد میره واسه تک تکِ گام های ماژور تمرین رو اجرا میکنه، که علاوه بر کلیدای سفید پیانو، که کتاب هانون به این صورت هست، روی کلیدای سیاه پیانو هم حرکت میکنه.


وقتی گام عوض میشه، همونطور که در بخش گام های ماژور توضیح دادم بهتون، تعدادی از نُت ها نیم پرده میرن بالا، یا میان پایین، و این نیم پرده جابجایی یعنی رفتن روی کلیدای سیاه پیانو.


اگه نرم افزار Internet Download Manager رو نصب داشته باشین، و بزنین روی گزینه ی اجرا، میتونین فایلای صوتی رو دانلود کنین دوستان. پیشنهاد میکنم  که گوش کنین حداقل فایلِ مربوط به گامِ دو ماژور رو.


لینک سایتِ دانلود فایل های صوتی 20 تمرین اول کتاب هانون



تذکر های مهم در انجامِ تمرین های هانون:

     1- اول دست های چپ و راست رو بصورت جداگونه با نُت آشنا کنین، و تمرین بدین.

     2- در آغاز شروعِ تمرین، با tempo (سرعت یا ضربِ آهنگ) پایین تمرین کنین. سرعت هر نُتِ سیاه رو بذارین روی 60. تا زمانی که با این سرعت بصورت صحیح و دقیق نتونستین نُت ها رو اجرا کنین، سرعت رو بالا نبرین. به همین شیوه ادامه بدین تا برسین به سرعت 108.

     3- اگه خواستین گام های مختلف رو تمرین کنین، اول گام هایی رو تمرین کنین که نُتِ اولشون با کلاویه ی سفید شروع میشه، بعد برین سراغ اونایی که نُتِ اولشون با کلاویه ی سیاه هست.

     4- با دینامیک های مختلف تمرین کنین. یعنی از پیانیسیمو (صدای خیلی آهسته) تا فورتیسیمو (صدای خیلی بلند) تمرین کنین. در این لینک، مطالبی در مورد زیر و بمی نُت ها، دینامیکِ نُت ها و رنگِ اونها هست، که توصیه میکنم مطالعه بفرمایین.

     5- شیوه ی اجرا رو هم بعد از مسلط شدن تغییر بدین. یعنی استکاتو، لگاتو، یک دست استکاتو و یک دست لگاتو، و هر حالت دیگه ای رو که به ذهنتون میرسه رو تمرین کنین. هر کتابی که تمرین میکنین، توضیحاتی در مورد استکاتو و لگاتو داره. اگه این عبارت ها آشنایی ندارین، بگین تا توضیحاتی در این مورد روی وبلاگ بذارم.

     6- در ریتم های مختلف تمرین کنین. در این مورد، از این لینک شروع کنین به مطالعه، تا اونجایی که نیاز دارین به دونستن. بالای صفحه ای که لینکش رو گذاشتم یه گزینه ی فهرست داره، اگه اونو بزنین میتونین خیلی از مسائل دیگه ی تئوری موسیقی رو مطالعه کنین دوستان.

     7- هانون اینطوری توصیه کرده: باید اجرای شما جوری باشه که نُت ها با هم قاطی نشن، و بشه تفاوت بینِ نُتهای اجرا شده رو شنید و فهمید. صحیح و درست اجرا کنین.



شاد باشید و سلامت...

نظرات 2 + ارسال نظر
آرتینا سه‌شنبه 22 مرداد‌ماه سال 1392 ساعت 02:35 ب.ظ http://m-shabanzade.blogfa.com

وبتون عالیه....

خوشحال میشم به وب منم سر بزنین و اگه با تبادل لینک موافق بودین خبرم کنین...

ممنون از حضور شما، چشم

پریا جمعه 28 خرداد‌ماه سال 1400 ساعت 08:31 ب.ظ

دست شما درد نکنه

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد